ECAMS trening na Evropskom koledžu za estetsku medicinu

Polaganje za ECAMS sertifikat predstavlja jedan dug i lep put. Tokom naše pripreme pre odlaska u Kremonu, plagali smo ulazni test, prošli kroz 27 sati intenzivne obuke, koja se sastojala od hands-on disekcije na kadaverima i full face injekcionog treninga na živim modelima.

Sve ovo je imalo izuzetnu vrednost jer je druženje sa kolegama iz cele Evrope, razmena iskustva i stečeno znanje neprocenjivo.

Kadaver lab smatra se najvećim nivoom treninga kada su injektabilni fileri u pitanju jer omogućava najdetaljniju anatomsku obuku i disekciju sloj po sloj koja nam omogućava da u detalje znali šta tačno radimo filerima, gde se nalaze opasnosti od komplikacija i kako da ih preveniramo, kao i kako i kada da koristimo iglu, a kada kanilu i na koje sve načine možemo da pristupimo nekoj regiji.

Tokom prvog dan radili smo na kadaverima sa mentorom Jani Van Loghem u prelepom zdanju u Kremoni koju je koledž otkupio i pretvorio u učionice i sale za rad.

Drugog dana prešli smo na praktični rad na pacijentima(modelima) u prelepoj palati. Tokom same obuke imali smo prilike da se upoznamo sa odličnim edukatorima i radili na puno modela za usavršavanje naših veština na ovom eksluzivnom treningu.

Trening je podržan od kompanije Merz čije proizvode -kolagen stimulator Radiesse i hijaluronske filere Belotero doktorka Jelena rado koristi u svojoj praksi.

Hvala Ecams Training evropskom koledžu za estetiku na odličnoj organizaciji i našim mentorima na nesebičnom deljenju znanja.