Mezoterapija lica i vrataMezoterapija je tretman koji uz minimalno invazivni pristup efikasno rešava estetske probleme na koži lica i tela.Takodje ,to je tretman za sve one koji žele da dubinski nahrane kožu,poprave njenu jedrinu,smanje vidljivost pora i znakova starenja.

Istraživanja pokazuju da samo 0.3% aktivnih materija nanesenih na površinu kože uspe da prodre kroz zaštitini površinski sloj kože (stratum corneum).
Iz tog razloga mezoterapija je idealna metoda za unošenje hijaluronske kiseline,vitaminskih kompleksa,enzima,minerala,prirodnih ekstrakata i homeopatskih agenasa u središnji sloj kože-mezoderm.Efekti ove terapije postižu se na dva načina: farmakološkim dejstvom preparata i fizičkom stimulacijom kože mikroubodima.

Mezoterapija lica i vrataU Derma Estetic Centru primenjuju se mezokokteli poslednje generacije, RRS® CE Class III injectable kompanije Aesthetic Dermal.

Ovi mezokokteli su apsolutno bezbedni za upotrebu,legalno injektebilni,sa CE oznakom. S obzirom na postojanje velikog broja preparata ovog tipa na tržištu,kompanija Aesthetic Dermal je efikasnost svojih proizvoda dokazala in vitro I kliničkom studijom.

Rezultata studije možete pogledati ovde.

Indikacije:

  • Antiageing
  • Problematična koža
  • Pege i fleke
  • Izraženi podočnjaci
  • Proširene pore i ožiljci od akni
  • Izraženi podočnjaci

Za optimalne rezultate potrebno je uraditi 4-6 tretmana u intervalu od 7-10 dana.
Sam tretman nije bolan,primenjuje se topikalni anestetik za maksimaln komfor.Nakon tretmana prisutno je blago crvenilo na licu koje prolazi za 15 min do 2h u zavisnosti od tipa kože.

Mezoterapija lica i vrata

DERMAROLER – KOLAGEN INDUKCIONA TERAPIJA

Dermaroler predstavlja specijalni instrument u vidu točkića na kome se nalaze minijaturne iglice dužine 0.25 do 3 mm.

Prelaženjem po površini kože dolazi do stvaranja mikrokanala, čime se omogućava lakše i dublje prodiranje aktivnih supsranci u kožu. Sa druge strane mikropovređivanje doprinosi pokretanju reparatornih mehanizama i stvaranje faktora rasta (FGF), koji stimulišu sintezu kolagena u dermu i posledičnom zadebljanju kože.Iz tog razloga tretman dermarolerom poznat je i pod nazivom – kolagen indukciona terapija.

Indikacije:

  • Ožiljci od akni
  • Proširene pore
  • Antiageing

Sve indikacije koje pokriva mezoterapija iglom mogu se uraditi i dermarolerom.

Mezoterapija lica i vrata