Laserski tretman akniAkne su kompleksna bolest kože i često zahtevaju multidisciplinarni pristup a ne samo tretman kožnih lezija i ako se radi o najmoćnijim i najmodernijim tretmanima kao što su laserski. Na pregledu biće ustanovljeno kakva terapija akni je potrebna, da li je potrebna dodatna dijagnostika ili konsultativni pregled drugih lekara, po nekada bris kože,nekada pregled ginekologa radi utvrdjivanja eventualnog postojanja policističnog jajnika ili endokrinološko ispitivanje radi utvrdjivanja insulinske reistencije.

 

Clear skin PRO laser

Poslednja inovacija iz Alma lasers, moćni laser od 1540nm je neablativni laser (nema ljuštenja). Duboko prodire u kožu uzrokujući termalno oštećenje sebacealnih žlezda, uništava bakteriju Proinebacterium acnes i redukuje stvaranje sebuma dok epidermis ostavlja intaktnim, što za pacijenta praktično znači da nema oporavka nakon procedure.
Integrisani vakuumski sitem ekstrahuje višak akumuliranog sebuma iz pora i omogućava selektivniji i bezbedniji pristup aknama.
Na ovaj način mogu se tretirati svi oblici akni: komedoni, papule, pustule, nodusi. Prednost ovakvog načina tretmana je što se mogu tretirati svi tipovi kože (akne mogu da se nalaze i na jako osetljivoj ili crvenoj koži koja nije pogodna za higijenske tretmane ili hemijske pilinge). Smanjuje mogućnost nastanaka ožiljaka jer podstiče obnovu kolagena.

 

Koliko često se primenjuje i koliko tretmana je potrebno?

Ovaj laser radi se jednom u dve do tri nedelje 4 do 6 puta. Nakon tretmana prisutno je crvenilo kože koje se povlači u toku 2 do 8 časova a šminka može da se nanosi već sutra dan. Ovaj laser može se kombinovati sa drugim tretmanima za akne kao i sa lokalnom terapijom i kućnom negom u dogovoru sa lekarom.

 

Da li se samo ovim laserom tretiraju akne?

Ne. Na Harmony platformi postoje laseri kojima možemo tretirati Rozaceu (Dye VL) laser i time rešiti akne koje se javljaju zajedno sa rozaceom ili možemo primenjivati Erbium laserski piling kada je to potrebno(zapušene ili proširene pore, uklanjanje mrtvih ćelija).

Laserski tretman akni