LASERSKA EPILACIJA

Alma Soprano Titanijum laserska epilacija


Laserska epilacija Pogledaj cene

Laserska(trajna) epilacija predstavlja neinvazivni metod kojim se trajno uklanja oko 80-90% neželjenih dlačica na licu i telu pomoću laserskog snopa. Koristimo medicinski laser čuvene kompanije Alma koji omogućava optimalnu apsorpciju svetla od strane pigmenta melanina iz dlačica I dovodi do uništenja folikula a bez oštećenja okolnog tkiva.

Alma Soprano Titanium je trenutno najsavremeniji uređaj za lasersku epilaciju na tržištu i kao takav je najpotpunija tehnologija laserske epilacije na svetu.

Alma laserska epilacija izdvaja se po tome što u jednom aparatu istovremeno kombinuje do sada tri najuspešnije laserske metode trajne epilacije:
  • Aleksandritni laser za epilaciju ima dužinu laserskog snopa od 755 nm koji je najbolji za tretiranje svetlijih nijansi dlačica.
  • Diodni laser za epilaciju ima dužinu laserskog snopa od 810 nm koji je pokazao veliku efikasnost se za jače i tamnije dlačice.
  • Pored ova dva postoji i treći, u našoj zemlji manje poznat laser za epilaciju, pod nazivom nd:yag, ovaj laser ima dužinu laserskog snopa od 1064nm i koristi se za najtamnije tipove kože. Ovaj laserski snop takođe biva apsorbovan od strane pigmenta hemoglobina u krvnom sudu koji hrani folikul dlake i na taj način omogućava potpuno nemogućnost ponovne pojave dlake iz tretiranih folikula.BEZBEDNOST
Alma Soprano Titanijum laser klinički je testiran i odobren od strane FDA, što ga, uz vrhunske i inovativne karakteristike, čini odličnim izborom za Vašu trajnu epilaciju.
Na medicinskim laserima za epilaciju bezbedno je tretirati pazuhe, intimnu regiju kao i areole dojke jer je dubina prodiranja jasno definisana a bezbednost dokazana kliničkim studijama tako da nema bojazni od delovanja na žlezde ili organe.


BOL
Najmanje bolna epilacija ice plus metoda hladi kožu preko sonde u toku samog tretmana, a kod nas u ordinaciji dostupno je dodatno hlađenje aparstom CryoZimmer kojim po potrebi hladimo bolne regije kao što su lice i prepone.


BRZINA
Najveća površina sonde – najbrža laserska epilacija na svetu
Još jedna neverovatna prednost Alma Soprano Titanium lasera je najveća površina sonde.
Alma Soprano Titanium ima dve sonde. Kvatro sonda ima najveću površinu (4cm2) što posebno skraćuje vreme laserske epilacije velikih regija (epilacija nogu, leđa, grudi muškaraca). Trio sonda ima takođe tri talasne dužine, ali ima malu površinu (2 cm2) te se koristi za manje regije (lice, pazuh, prepone).Time je tretman znatno brži, a sam proces laserske epilacije komforniji i ugodniji.


Laserska epilacija

Potreban broj tretmana i efekti
Epilacija lica preporučuje se na 4 do 6 nedelja a tela na 6 do 8 nedelja.
Nakon prvog tretmana otpada oko 20% dlačica,što vidimo nakon 2 nedelje od tretmana a svakim sledećim tretmanom broj dlačica se sve više smanjuje (postaju proređenije). Prvo otpadanje dlačica možete primetiti već nakon 10-14 dana, preostale dlačice će sporije rasti, biće tanje i proređenije.
Dakle prvi rezultati su prisutni već posle prvog tretmana.
Potreban broj tretmana za trajno uklanjanje dlačica je od 6 do 10 tretmana, 7 tretmana za najveći broj ljudi.


Kako se pripremiti za tretman laserske epilacije?
Na tretman je potrebno doći sa pripremljenom regijom za epilaciju. To radimo tako što dlačice 12 sati pre zakazanog termina(ili prethodne večeri) uklonimo brijačem ili depilacionom kremom. Pre tretmana laserske epilacije neophodno je da dlaku ne čupate 4 nedelje. Dlaka se može uklanjati brijačem ili depil kremom po potrebi.
Regija koja se tretira ne sme biti u fazi aktivnog tena (crvenilo na koži koje prelazi u preplanuo ten), a sme biti potamnela jer su epilacije Alma laserom bezbedne tokom letnjih meseci. Kada započnete process laserske epilacije, veoma je važno dlaku ne čupati iz korena pincetom ili voskom, jer na taj način dlake dovodite u različite faze rasta što samo povećava broj laserskih epilacija. Poželjno je prijaviti koje lekove trenutno koristite. Izvesni lekovi, (antibiotici, sistemski retinoidi, hormoni) spadaju u grupu fotosenzitivnih lekova pa je potrebno uskladiti moment laserske epilacije i njihove primene.


Epilacija u terapijske svrhe
Laserska epilacija je jedino rešenje upalnih procesa korena dlake koji nastaju nakon nepravilnih depilacija voskom ili čestih brijanja. Kod drugih, upalni i gnojni procesi folikula dlake nastaju iz drugih razloga (hormonske prirode, genetska predispozicija), pa je ovom slučaju laserska epilacija indikovana u terapijske svrhe. Rešenje ovog bolnog, neprijatnog i upornog problema je uklanjanje izvora infekcije – korena dlake u okviru koga se gnojna infekcija formira. Jedino trajnim uklanjanjem folikula dlake se može rešiti problem bolnih upalnih procesa u predelu korena dlake, i posledičnih tamnih fleka i ožiljaka.


Za one koji žele da znaju više- Mehanizam dejstva lasera za epilaciju
Svetlosni snop prilikom laserske epilacije se usmerava na kožu gde se apsorbuje u pigmentu folikula dlake (melanin). Svetlosni zrak se pretvara u toplotnu energiju koja trajno uništava folikul dlake (photothermolysis). Folikuli dlaka koje se nalaze u aktivnoj fazi rasta predstavljaju najbolji cilj za laserski snop, jer su bogati pigmentom. Treba napomenuti da se prosečno u fazi rasta (anagen faza) nalazi od 70-90 % dlaka (istovremeno), u fazi regresije (katagena faza) 1 %, a u fazi odmora, tj. ispadanja (telogena faza) 10-30 % dlaka. Obzirom da laserski snop može trajno uništiti folikul dlake samo u aktivnoj fazi rasta, postupak se mora ponoviti u periodu od 5 do 12 nedelja (u zavisnosti koji deo tela se tretira),obično 6 nedelja kada folikul dlake iz faze regresije i faze odmora ponovo dođe u fazu rasta.
Tokom laserske epilacije svetlosni snop deluje na pigment dlake pa je samim tim moguće tretirati isključivo dlake koje imaju pigment bilo da su svetle,smedje ili crne (nije moguće tretirati sede dlake).