Tretmani lica


Mezoterapija lica i vrata


Mezoterapija je tretman koji uz minimalno invazivni pristup efikasno rešava estetske probleme na koži lica i tela.Takodje ,to je tretman za sve one koji žele da dubinski nahrane kožu,poprave njenu jedrinu,smanje vidljivost pora i znakova starenja.

Istraživanja pokazuju da samo 0.3% aktivnih materija nanesenih na površinu kože uspe da prodre kroz zaštitini površinski sloj kože (stratum corneum).
Iz tog razloga mezoterapija je idealna metoda za unošenje hijaluronske kiseline,vitaminskih kompleksa,enzima,minerala,prirodnih ekstrakata i homeopatskih agenasa u središnji sloj kože-mezoderm.Efekti ove terapije postižu se na dva načina: farmakološkim dejstvom preparata i fizičkom stimulacijom kože mikroubodima.

Tretmani licaU Derma Estetic Centru primenjuju se mezokokteli poslednje generacije, RRS® CE Class III injectable kompanije Aesthetic Dermal.

Ovi mezokokteli su apsolutno bezbedni za upotrebu,legalno injektebilni,sa CE oznakom. S obzirom na postojanje velikog broja preparata ovog tipa na tržištu,kompanija Aesthetic Dermal je efikasnost svojih proizvoda dokazala in vitro I kliničkom studijom.

Rezultata studije možete pogledati ovde.

Indikacije:
Antiageing
Problematična koža
Pege i fleke
Izraženi podočnjaci
Proširene pore i ožiljci od akni
Izraženi podočnjaci

Za optimalne rezultate potrebno je uraditi 4-6 tretmana u intervalu od 7-10 dana.
Sam tretman nije bolan,primenjuje se topikalni anestetik za maksimaln komfor.Nakon tretmana prisutno je blago crvenilo na licu koje prolazi za 15 min do 2h u zavisnosti od tipa kože.

Tretmani lica

DERMAROLER – KOLAGEN INDUKCIONA TERAPIJA

Dermaroler predstavlja specijalni instrument u vidu točkića na kome se nalaze minijaturne iglice dužine 0.25 do 3 mm.

Prelaženjem po površini kože dolazi do stvaranja mikrokanala, čime se omogućava lakše i dublje prodiranje aktivnih supsranci u kožu. Sa druge strane mikropovređivanje doprinosi pokretanju reparatornih mehanizama i stvaranje faktora rasta (FGF), koji stimulišu sintezu kolagena u dermu i posledičnom zadebljanju kože.Iz tog razloga tretman dermarolerom poznat je i pod nazivom – kolagen indukciona terapija.

Indikacije:
Ožiljci od akni
Proširene pore
Antiageing

Sve indikacije koje pokriva mezoterapija iglom mogu se uraditi i dermarolerom.

Tretmani lica


Hijaluronski fileri


Faktori iz životne sredine (izlaganje suncu, zagađenje, slobodni radikali) kao i unutrašnji faktori (genetika,individualna svojstva kože) utiču na prirodan proces starenja, pa nivo hijalurosnke kiseline koja se prirodno nalazi u koži sa godinama se smanjuje. Na taj način koža postaje tanka i gubi elastičnost. Zbog ovih promena, linije i bore počinju da budu vidljive. Sa hijaluronskim filerima neoperativno možemo otkloniti ove promene i poboljšati opšti izgled kože.

Tretmani lica

Hijaluronski fileri poslednjih godina postali su zlatni standard u nehirurškim estetskim procedurama.

Postoji nekoliko razloga to: njihova kompatibilnost i biološka razgradnja u koži, jednostavnost primene i neznatna bolnost kod injektovanja.

Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja se nalazi u vezivnom tkivu kože gde učestvuje u izgradnji vanćelijskog prostora i ima vrlo važnu ulogu u metabolizmu vode.Ubrizgavanjem filera hijaluronske kiseline zapravo samo nadoknadjujemo ono što koži nedostaje tj ono što je vremenom izgubila.

Tretmani lica

Hijaluronska kiselina zajedno sa kolagenim vlaknima čini kožu elastičnom i čvrstom.

Međutim ,efekti ubrizgavanja hijaluronske kiseline traju znatno duže od efekata kolagena. Reakcije organizma na hijaluron su izuzetno retke a kod druge generacije filera praktično da ne postoje.

Tretmani lica

U hidrogelu se sem HA nalaze mikrosfere hidroksiapatita u koncentraciji od minimum 1% koji doprinosi boljem popunjavanju tkiva i dodatno stimuliše stvaranje kolagena.

Tretmani lica

Kome su namenjeni hijaluronski fileri?

osobama sa prvim znacima starenja (fine linije) u sprečevanju produbljivanja bora
osobama sa formiranim borama (na čelu,izmedju obrva,oko očiju,oko usana,na vratu)
kod izraženih nazolabijalnih brazdi
kod uvećenja usana
kod uvećenja jagodica
za nehirurški face lift


Kako izgleda tretman?
Pre ubrizgavanja filera utvrdjujemo zdravstveno stanje i postojanje eventualnih kontraindikacija za aplikaciju filera.Na područje koje se tertira nanosi se lokalni anestetik u obliku krema pa je sam tretman gotovo bezbolan.
Crvenilo i otok koji se kod nekih pacijenata javlaju kao posledica uboda prolaze za 30 min do 2h tako da se mogu vretiti svojim dnevnim aktivnostima.Ovo nije slučaj sa usnama gde otok traje duže.
Nakon aplikacije filera ne treba nanositi šminku 12h, ne preporučuje se izlaganje sunčevim zracima nedelju dana,depilacija tretiranog područja kao ni agresivna masaža.

Kolika je trajnost filera?
Fileri traju od nekoliko meseci do godinu dana u zavisnosti od toga koja se vrsta koristi (u odnosu na tretirano područje). Tako fileri oko očiju traju kraće od filera u usnama ili u jagodicama. Trajanje filera takođe zavisi od individualnih svojsava kože.Prilikom narednog tretmana biće potrebna manja količina preparata za isti efekat.


Mikrodermoabrazija – SORISA® SILKDERMIC


Mikrodermoabrazija je kontrolisana abrazija – mehanički piling mrtvih ćelija epiderma. To je tretman za podmlađivanje kože koji poboljšava izgled sive kože, hiperpigmentacija(fleka), finih linija, pega i kože zahvaćene foto starenjem.
U ovom procesu se prelazi aparatom preko kože koji osim što skida (ljušti) odumrli sloj ćelija, on takođe i usisava nečistoću pomoću blagog vakuuma. Dubina delovanja se može podesiti u zavisnosti od regije koja se tretira. Nakon tretmana koža je glatka i čista. Prah čije čestice pod pritiskom padaju na kožu je jako sitan i sterilan,za jednokratnu upotrebu pa nema opasnosti od infekcije.

Pilingom se šalju signali u dublje slojeve kože, čime se podstiče stvaranje kolagena i elastina od strane fibroblasta. Neposredno po završenom tretmanu koža izgleda glatkije i svežije. Sve aktivne supstance nanete na kožu posle MDA prodiru lakše u derm.
Tretman je prijatan i traje oko 30 minuta(zajedno sa čišćenjem,toniranjem,hidratantnom maskom). Neophodno je ponavljati tretman dok se ne postignu željeni rezultati..
Moguće je prolazno crvenilo koje se povlači nakon nekoliko sati. Odmah nakon tretmana je moguć nastavak svih socijalnih aktivnosti.

Takođe, mikrodermoabrazija se može kombinovati sa drugim tretmanima kako bi se poboljšali rezultati. Odličan je uvod u mezoterapiju lica.

U koje svrhe se koristi dermoabrazija?

Poboljšanje izgleda sive kože,pušačke kože
Tretman kože oštećene sunčevim zracima
Smanjenje finih linija
Redukcija akni i mitisera
Blagi piling koji poboljšava izgled kože
Smanjenje proširenih pora
Čišćenje pora
Redukcija ožiljaka od akni

Mikrodermoabrazije se ne preporučuje osobama koje imaju duboke ožiljke, aktivne keloide, nedijagnostikovane lezije, nedavni herpes ili bradavice na mestu tretiranja, aktivne akne (faza 3 i 4).

Tretmani lica


Kompletni elektroesteski tretman lica – SORISA® BELEX


Tretman počinje uklanjanjem šminke i drugih nečistoća sa kože.Zatim sledi blaga dezinfekcija.Sledi nanošenje pilinga koji ima mehanički i farmakološki efekat.Dalji tok tretmana zavisi od tipa,uzrasta kože i njenih individualnih potreba.

Ovaj aparat pruža mogućnost kombinovanja više različitih agenasa:
TRETMAN SEBOROIČNE I AKNOZNE KOŽE-Visokofrekventna struja-stimuliše zdravu kožu,otvara pore,smanjuje lučenje sebuma kod masne kože-isušujući efekat,antibakterijsko dejstvo(germicidni efekat).Kontraindikacije: izrazito prošireni kapilari,pejsmejker,epilepsija,akutna upala sinusa.
Vakuum aplikator-čisti i stimuliše kožu
Četke za pranje i piling kože
Galvanska struja-prilikom prolaska kroz kožu dolazi do polarizacije (odvajanja) plus-katjona i minus-anjona.Postoje dva oblika: a. Dezinkrustacija –aktivna elektroda-negativna anoda odstranjuje loj(sebum). b. Jonoforeza – ova metoda ima za cilj unošenje u kožu korisnih supstanci koje se nalaze u ampulama(vitaminski kompleksi,aloja vera,matični mleč…).
Galvanska jonoforeza uspostavlja stepen kiselosti,ubrzava cirkulaciju krvi,vrši drenažu nagomilanih otpadnih sastojaka i pomaže ubacivanje hranljivih sastojaka u tkivo kako bi se koža oporavila i izgledala mladje i lepše. Kontraindikacije: defekti kože na mestu primene,ekcemi,dermatitis,metalni predmeti i implanti,maligni tumori,mladeži,pace maker.
Masaža lica sa ozonom-Sorisa® može biti deo ovakvog tretmana…

Tretmani lica


Tretmani lica profesionalnim kozmoceuticima – Dr Irena Eris


Dr Irena Eris je kompanija koja postoji više od dve decenije i jedna je od prestižnijih kompanija u svetu kozmetike.Jedna je od retkih kompanija koja u svom sastavu ima Centar za nauku i istraživanje,Skin Care institut,ali i SPA centre.

Od 2012 godine član je Comitѐ Colbert,prestižnog komiteta koji okuplja najprestižnija imena iz sveta luksuzne kozmetike kao što su Chanel i Dior.

U Derma Estetic Centru proizvodi Dr Irena Eris koriste se u tretmanima lica:
Higijenski tretman
Tretman za suvu i osetljivu kožu
Tretman za masnu i problematičnu kožu u kombinaciji sa visokofrekventnim strujama
Antiageing tretman lica u kombinaciji sa galvanskom jontoforezom(unošenje u kožu aktivnih supstanci i hijaluronske kiseline pomoću mikrostruja)

Tretmani lica


Miolift lica – SORISA


Miolift je bezbolan, neinvanzivan tretman podizanja tonusa mišića lica bez prisustva bilo kakvog dopunskog hemijskog preparata.Ova metoda namenjena je prevenciji starenja kao i tretiranju opuštene i izborane kože .

Izvodi se primenom mikrostruja, tj.električnih struja niskog intenziteta. Ove struje su ispod praga nadražaja nervno-mišićnih struktura, tako da se tokom tretmana oseća jedino laki dodir elektroda na koži Aparatom zapravo stimulišemo umornu i opuštenu kožu i mišiće lica,vrata i dekoltea.

Pored pozitivnih efekata na kvalitet kože lica, koja trenutno dobije novi sjaj, to je i jedina metoda koja mimičnim mišićima može vratiti izgubljeni tonus.U toku tretmana koji ima pet faza stimulišu se sve strukture pogodjene procesom starenja: krvotok,limfna drenaža, sinteza kolagena i elastina i tonus mišića.

Miolift se izvodi samostalno ili se kombinuje sa drugim antiaging tretmanima. Preporučuje se osobama od 25 godina pa na dalje.Zavisno od izgleda i stanja kože,izvodi se u pojedinačnim tretmanima ili u serijama od 2 tretmana nedeljno.Serija od 4 do 5 tretmana daje optimalne i vidljive rezultate u kratkom vremenskom roku a održavanje rezultata preporučuje se jednom mesečno.

Tretmani lica