Podmlađivanje šaka


Sa godinama tragovi starenja se mogu uočiti kako na koži tako i na potkožnom tkivu šaka. To je jedna od prvih regija na telu koja pokazuje znake starenja. Koža šaka vremenom postaje tanka, providna, opuštena i naborana i pojavljuju se pigmentne fleke i pege. Tretman podmlađivanja šaka ima za cilj uklanjanje promena na koži i vraćanje punoće potkožnog masnog tkiva. U zavisnosti od promena primenjuje se induvidualni pristup svakom klijentu.

Tretman se sastoji u kombinaciji vise metoda – mikrodermoabraziji koja uklanja pigmentne promene,sitne nabore i podstiče proizvodnju kolagena,primeni mezoterapijskih protokola za izbeljivanje fleka i posebne vrste hijaluronskih filera koji su dizajnirani za rejuvenaciju šaka.


Ultrazvučna kavitacija

Aparatom SORISA® DERMOSONIC je metoda parcijalnog uklanjanja masnih naslaga i celulita ultrazvukom nakon čega sledi vakuum masaža. To je neinvazivna i bezbolna terapija koja omogućava brzo, sigurno i efikasno preoblikovanje tela. Razbijanje masnih naslaga u potkožnom tkivu direktno rezultuje smanjenjem obima tretiranog dela tela.

Naziv kavitacija potiče od latinske reči cavitas ili šupljina. To je fenomen koji nastaje pri dejstvu ultrazvuka definisane frekvence na masno tkivo,pri čemu dolazi do oštećenja ćelijske membrane masne ćelije(njenog pucanja).Oštećene ćelijske membrane lakše će pući u narednom tretmanu ako vremenski razmak nije predugačak.

Kavitacija se javlja pri vrlo niskim frekvencijama i njen učinak opada sa povišenjem frekvencije. Zbog toga sonde za kavitaciju rade na niskofrekventnom ultrazvuku.

Ultrazvuk je zvuk čija je frekvenca iznad gornje granice čujnosti za normalno ljudsko uho, a koja iznosi 20 kHz i više.
U medicini se koristi ultrazvuk jačine od 2 do 18 MHz-a. Eksperimenti kao i kliničko iskustvo nisu dokazali da ultrazvuk pri optimalnom korišćenju izaziva oštećenja tkiva. Komitet Svetske Zdravstvene Organizacije je na osnovu dugogodišnjih ispitivanja i istraživanja dozvolio primenu ultrazvuka u medicinske svrhe. Ova metoda je bezbedna i može se upotrebljavati u pravilnim dijagnostičkim i terapijskim indikacijama. Štetno dejstvo ultrazvuka koji se na ovaj način upotrebljava nije dokazano.
To važi i za metode ultrazvučne kavitacije u kojima se koristi niskofrekventni ultrazvuk. Sonda aparata za kavitaciju emituje talase na frekvenci od 28 – 32 kHz, što znači da je energija ovog elektromagnetnog zračenja značajno manja čak i od energije medicinskog ultrazvuka. Prilikom ultrazvučne kavitacije, ultrazvučni talasi prodiru do tačno određene dubine tkiva i deluju samo na masne ćelije u toj regiji, što osigurava selektivnost metode. Dubina prodiranja je dovoljno mala, pa su unutrašnji organi zaštićeni.
Masnoća iz masnih ćelija se u obliku triglicerida izliva u međućelijski prostor gde se pod uticajem enzima razgrađuje (lipoliza) do glicerola i viših masnih kiselina. Oslobođeni glicerol koji je rastvorljiv u vodi preko limfnog sistema ulazi u metabolitičke procese za dobijanje energije, a nerastvorne više masne kiseline putuju u jetru, gde se razgrađuju kao svaka druga masna kiselina uneta hranom. Količina oslobođenih triglicerida je mala, pa ne dolazi po značajnog podizanja nivoa triglicerida u krvi.

Pošto organizmu treba vremena da hidrolizuje otpuštene trigliceride i da izbaci sve produkte raspada masnih ćelija, kao i da preradi i eliminiše oslobođene masne kiseline, razmak između dva tretmana je minimum 4-5 dana. Trajanje tretmana je maksimalno 50 minuta, što je dozvoljena gornja granica izloženosti ultrazvuku ove frekvencije i intenziteta.
Iako je metoda neinvazivna i bezbolna organizam je u stresu, jer treba da preradi i izbaci produkte raspada masnih ćelija, pa je dozvoljeno ukupno 6-8 ponavljanja tretmana u jednom ciklusu, nakon čega se pravi pauza od 1 meseca.

Kombinovanje kavitacije sa vakuumskom masažom nudi brojne prednosti. Vakuum stvara kožni nabor koji se utisne u aplikator što znatno povećava selektivnost i efikasnost terapije. Ultrazvuk deluje samo u kožnom naboru, a pritisak na tkivo je nadgledan i konstantan. Takođe, kombinacija kavitacije ili vakuumske kavitacije sa limfnom drenažom je jedan od preduslova za efikasan učinak.

Gde se primenjuje?

Ovom metodom uspešno se tretiraju regije kao što su :

Stomak,
Zadnjica,
Bedra,
Bokovi,
Unutrašnje strane kolena,
Nadlaktice.

Važno je napomenuti da se kavitacijom uništavaju lokalizovane masne naslage i da to nikako nije metoda za rešavanje problema preterane gojaznosti.

Usled razvijanja toplote pri ovoj metodi, ali i zbog efekta trenja dolazi do blagog zagrevanja kože na mestu dodira sa sondom aparata, pa je za vreme postupka kavitacije moguće osetiti blago peckanje i toplotu na tretiranom delu tela. Neposredno nakon tretmana moguća je pojava blagog crvenila koje prolazi u roku od 2-72 sata.

Takođe, čuje se i specifičan zvuk – tiho “zujanje” koji se u najvećoj meri čuje kroz telo. Zvuk se čuje zbog korišćenja niskofrekventnog ultrazvuka koji ima frkvencu jako blisku granici čujnosti ljudskog uha.

Dermosonic


Elektrostimulacija

Aparatom SORISA® CORPO 02 je savremeni tretman kojim se ubrzava mršavljenje, redukuje celulit i vrši oblikovanje tela – body remodeling. Kako? Tako što se dejstvom specifičnih struja mišići podstiču na rad, čime se povećava potrošnja masti i ugljenih hidrata, pojačava cirkulacija i detoksikacija, oblikuju mišići i poboljšava tonus tela.
Međutim, elektrostimulacija nije samo prosto podsticanje mišića na rad.
To je elektroterapijski tretman niskofrekfentnim strujama, kojim se uspešno deluje na razgradnju masnog tkiva i celulita i sagoreva energija oslobođena iz masti, pojačava protok telesnih tečnosti i poboljšava razmena materija. Istovremeno se jača mišićna struktura, daje im se čvrstoća i podiže tonus, a figuri se vraća vitkost. Poboljšana ukupna cirkulacija i periferna mikrocirkulacija dovodi do obnavljanja ne samo dubinskih već i površinskih slojeva tkiva, a koža se revitalizuje, zateže i podmlađuje.

Gde se primenjuje?

A) Kao terapijska procedura u estetskim tretmanima tela kod:

Remodelovanja tela-lokalizovane masne naslage
Anticelulit programa
Smanjivanja gojaznosti
Ublažavanja problema sa cirkulacijom
Terapiji bola u mišićima I zglobovima
Nakon trudniće i perioda laktacije za podizanje tonusa dojki
Učvršćivanja tela, poboljšanja tonusa i elastičnosti kože
Posebno je delotvorna kod tretmana za uklanjanje masnih naslaga na najkritičnijim delovima tela kao što su stomak, butine, zadnjica i bokovi.

B) Kao podrška fizičkim vežbama radi opšteg poboljšanja kondicije – ličnog fitness-a putem pasivnog vežbanja.
Bitan efekt korištenja EMS je poboljšano opšte stanje kondicije – ličnog fitnessa. Dobija se snažnija i čvršća muskulatura, bolje držanje tela i povećava kapacitet za ostale vrste vežbanja.
Elektromišićna stimulacija se koristi kao zasebna estetska procedura ili u kombinaciji sa drugim tretmanima.
Kombinovanje sa drugim procedurama vrši se prema individualnim potrebama u cilju postizanja boljih I bržih rezultata.Ovako kombinovanim tretmanima mogu se postići dodatna pozitivna dejstva i ostvariti neuporedivo bolji rezultati.


Kako izgleda tretman?

Elektrode se postavljaju na telo na tačno definisane tačke u zavisnosti od zone koja se tretira. Preko njih indukuju se strujni impulsi i stimuliše mišićna reakcija, kontrakcija odnosno vibracija. Stimulisanje i aktiviranje mišićnih vlakana električnim mikrostrujama približno prestavlja pandan fizičkom vežbanju. Time se postiže tonus mišića i vrši naizmenično njihova kontrakcija i relaksacija tj. mišići vrše rad.

Kod elektroostimulacije se koriste različiti tipovi struje i različite frekvencije čime se mogu izazivati specifične kontrakcije već prema različitim namenama i željenim rezultatima: za uklanjanje masnoća, mršavljenje, uklanjanje celulita, definiciju (fino oblikovanje) mišića, relaksaciju, eliminaciju toksina ,masažu itd.

SORISA® elektrostistimulacija omogućava više vrsta tretmana.Svi se sastoje od 2-4 faze u kojima se smenjuju struje različitih frekvencija:

Tretman za lokalizovane masne naslage.Trajanje 45 min.
Body reshaping -tretman za reoblikovanje tela-.Trajanje 45 min.
Anticelulit -tretman za uklanjanje celulita. Trajanje 45 min.
Tretman za poboljšanje periferne cirkulacije.Koristi se kod poremećaja cirkulacije,otoka i zadržavanja tečnosti.Trajanje 35 min.
Terapija bola u mišićima I zglobovima.Trajanje 30-40 min.

Elektro-termo sauna za telo – Toplo ćebe

Izlaganjem tela prijatnoj toploti u elektro-termo sauni Imetec physioterm pokreće se periferna cirkulacija,ubrzavaju se metabolički procesi,podstiče znojenje što doprinosi eliminaciji toksina i štetnih produkata metabolizma.
Od davnina poznati su pozitivni efekti saune na ljudsko zdravlje.Prilikom ovakvog tipa izlaganja ( u sauni je samo telo) , nema bojazni od iritacije disajnih puteva.
Toplota dovodi do vazodilatacije(proširenja) perifernih krvnih sudova i na taj način ubrzava metabolizam u kritičnim zonama: stomaku,bokovima,nogama.
Tretman se može izvoditi samostalno ili u kombinaciji sa drugim tretmanima: ultra zvučnom kavitacijom,limfnom drenažom,elektrostimulacijom.

Gde se primenjuje?

Masne naslage
Celulit
Usporena periferna cirkulacija(hladne noge i stopala)

Kako izgleda tretman?
Sam boravak u toplom ćebetu je jako prijatan a pritom je i potpuno higijenski i bezbedan.Svaki klijent oblači jednokratne pantalone koje omogućavaju zaštitu i upijanje znoja.Vreme izlaganja toploti može biti 15 min ili 30 min, 2-3 puta nedeljno.Nakon tretmana postoji prijatan osećaj koji potiče od pokrenute cirkulacije a koža je meka i baršunasta.


Limfna drenaža – Presoterapija

Aparat SORISA® PRESSURE radi po principu pneumatske-preso terapije. Specijalni aplikatori – manžete sačinjene od više preklapajućih komora pružaju laganu masažu koja podstiče prirodnu cirkulaciju limfe kroz telo.Kontrolisanim kompjuterskim pumpanjem vazduha u manžete stvaramo pritisak na tačno odredjene delove tela čime se potiskuje nataložena tečnost.

Limfna drenaža je jedna od vrlo efikasnih tehnika za detoksikaciju organizma i regeneraciju tkiva. Vrši deblokadu limfnih kanala i krvnih sudova, što dovodi do prirodnog protoka limfe iz perifernih delova tela, tako da dolazi do smanjenja otoka i bolova prouzrokovanih preteranom količinom limfe i metabolita u telu. Ima povoljan efekat na nervni, mišićni i imuni sistem. Regenerišući efekti limfne drenaže nisu ograničeni samo na tkivo koje dreniramo, već i na duboka tkiva, npr. kod osteoporoze i ukočenih zglobova.

Limfotok obuhvata poseban sistem sudova u organizmu kroz koji višak tkivne tečnosti koji se nije vratio u venske kapilare otiče u venski sistem. Limfa je bogata belančevinama, krupnim česticama, bakterijama i sl. Funkcija limfnog sistema je stvaranje i transport limfe, stvaranje limfocita i zaštita od infekcije.

Gde se primenjuje?

Medicinske indikacije:
Hronični edemi
Post-operativne opstrukcije limfnih kanala
Prevencija i tretman varikoziteta (proširene vene)
Sindrom karpalnog tunela (pre i posle operacije)
Rejnoldsov sindrom
Neuropatija, Neuralgija
Hronični edemi
Artroza, Osteoporoza, Giht
Tenalgija – “teniski lakat”, “skakačko koleno”

Wellness i estetika:
Celulit – redukcija, apsorpcija masti
Nega nakon liposukcije
Regeneracija tkiva – opekotine, ožiljci
Detoksikacija organizma
Sindrom teških nogu
Gojaznost
Poboljšanje ishrane kože
Oblikovanje tela – opuštena koža
Anti-aging efekat

Kontraindikacije za terapiju limfnom drenažom
Akutna neuropatija i pleksopatija, Akutni plućni edem, Akutna trauma mekog tkiva
Akutni tromboflebitis – akutno zapaljenje površinskih vena sa pojavom tromba
Nekompezovana kardiovaskularna oboljenja, Epilepsija, Crveni vetar, Stanje groznice
Glaukom – oboljenje oka, Insuficijencija jetre ili bubrega, Infekciono oboljenje
Dijagnostikovana ili potencijalna duboka venska tromboza, Pejsmejker, Astma
Limfanigitis – zapaljenje limfnih puteva, ukoliko je zapaljenje površinsko manifestuje se crvenilom u vidu trake koja prati tok limfnih sudova i zahvaćena površina je bolna na dodir
Okluzivni procesi limfnih puteva, Osteosinteza ili izvršena zamena dela limfnog sistema
Nedefinisani bol u abdominalnoj regiji, Patološka trudnoća, Tumorska oboljenja

Mogući neželjeni efekti pri terapiji limfnom drenažom:
Trenutna pojava bola, Kapilarne rupture – ukoliko pritisak prevazilazi preporučeni nivo
Hematom. Vegetativna reakcija – kod osoba čiji je vegetativni sistem osetljiv
Nagomilavanje limfe – u oblastima koje nisu tretirane