Mezoterapija tela


Mezoterapija je tretman koji uz minimalno invazivni pristup efikasno rešava estetske probleme na koži lica i tela.
Istraživanja pokazuju da samo 0.3% aktivnih materija nanesenih na površinu kože uspe da prodre kroz zaštitini površinski sloj kože (stratum corneum).
Iz tog razloga korišćenje anticelulut gelova i krema protiv strija ne daju željene rezultate.Aktivne supstance neophodno je aplikovati u dublje slojeve kože gde oni ispoljavaju svoje farmakološko dejstvo.U Derma estetik centru primenjuju se mezokokteli poslednje generacije, RRS® CE Class III injectable kompanije Aesthetic Dermal.
S obzirom na postojanje velikog broja preparata ovog tipa na tržištu,kompanija Aesthetic Dermal je efikasnost svojih proizvoda dokazala in vitro i kliničkom studijom.
Rezultate studija možete pogledati ovde.

ANTICELULIT TERAPIJA
Mezoterapijski pristup lečenju ovog čestog estetskog problema namenjen je svim formama celulita sa naglaskom na tvrdokorni – fibrozni ili edematozni celulit.

U Derma esthetic centru lečenju celulita pristupa se individualno,na osnovu zahteva kože svakog klijenta ponaosob,uz mogućnost kombinovanja neinvazivnih metoda kao što su: ultra zvučna kavitacija,elektrostimulacija i limfna drenaža.
Moguće je izabrati anticelulit pakete sa posebnim pogodnostima.

Mezokoktel – anticelulit terapija:
Koristi se za omekšavanje kožnih nepravilnosti i formulisan je kao efikasno rešenje za kožu zahvaćenu celulitom. Hijaluronska kiselina u kombinaciji sa biorevitalizujućim efektom osim uklanjanja i ublažavanja “pomorandžine kore” ujedno i zateže kožu.

  • Mezoterapija za uklanjanje celulita
  • Zatezanje kože zahvaćene celulitom

Broj tretmana i učestalost: 4-10 tretmana, 1 x nedeljno

Strimatrix je proizvod koji sadrži kombinaciju hijaluronske kiseline i specijalno formulisanog biorevitalizujućeg kompleksa osmišljanog za efikasno ublažavanje i uklanjanje strija. HA popunjava dermis, dok biostimulativni kompleks pomaže regeneraciju matriksa kože kod atrofičnih depresija (strija) i zateže kožu. 

  • Opuštena koža
  • Strije
  • Zatezanje kože

Broj tretmana i učestalost: 1 x nedeljno, ukupno 4 tretmana. Kasnije po potrebi.

LIPOLIZA – nehirurška liposukcija

Lipoliza je neinvazivna, nehiruška medicinska metoda topljenja i uklanjanja neželjenih masnih naslaga na telu.Ovo nije metoda izbora za lečenje gojaznosti, već za lokalizovano uklanjanje masnih naslaga, dakle samo sa određenih delova tela – pomoću koje možemo izmeniti oblik delova tela ili lica.
Često se dijetama i vežbanjem ne mogu skinuti masne naslage sa određenih delova tela, pa se u takvim slučajevima preporučuje lipoliza, a to se obično odnosi na sledeće delove tela: butine, stomak, bokovi, podbradak, zadnjica.
Ova metoda je bezbolna, brza i komforna metoda, koja ne zahteva ostajanje kod kuće i izostanak sa posla.
Fosfatidil holin je derivat soje i prirodna je supstanca koja se nalazi i u ljudskom organizmu gde ulazi u sastav ćelijskih membrana što isključuje  mogućnost nastanka alergijskih reakcija.Aplikuje se mikroinjekcijama direktno u masno tkivo tretirane regije.
Dolazi  do razgradnje masnih ćelija čiji se sadržaj potom oslobađa i putem krvi dospeva u jetru gde se metaboliše i  na taj način izbacuje iz organizma putem mokraće i stolice.
Za razliku od drugih metoda koje dovode do smanjenja veličine masnih ćelija, lipoliza dovodi do smanjenja njihovog broja. Upravo je to razlog zašto ova metoda ima dugotrajan  rezultat i što isključuje mogućnost  da se na tretiranim delovima tela javi tzv. “jo-jo efekat”.


Koliko je tretmana potrebno?
Pristup je individualan i zavisi od količine masnog tkiva. 3-4 tretmana najčešće su  dovoljna za postizanje željenog efekta na tretiranoj regiji.

Kod izvesnog broja pacijenata dovoljan je samo jedan tretman  jer se lipolizom nakon samo jedne priemene može izgubiti čak i nekoliko centimetara u struku.  Sprovodi  se u intervalima  od 3 nedelje. Pri tome, fosfatidilholin deluje na kožu I tako što je dodatno učvršćuje  pa ne dozvoljava nastanak viška kože nakon topljenja masnih naslaga.


Moguća neželjena dejstva
Vrlo retko mogu se javiti otok,bol i  crvenilo,ali čak  i  u slučaju da  se jave prolaznog su karaktera. Već nakon samo nekoliko sati od tretmana potpuno se povlače i osoba se može uključiti u svakodnevne aktivnosti.

Preporuke nakon tretmana
Nakon tretmana zabranjena je upotreba saune,parnog kupatila,solarijuma najmanje 48 sati.Takodje treba odložiti depilaciju i masažu tretiranih zona. U koliko se osoba izlaže jakom fizičkom naporu kao što je kerdio trening,to je takodje dozvoljeno nakon 48 sati.