Laserski lifting lica i vrata


Laserski lifting lica i vrata


U poslednje vreme mnogo se govori o anti agingu. Kao što sam naziv kaže radi se o borbi protiv starenja, dakle kao i uvek najbitnija je prevencija. Kolagenska vlakna nalaze se u dermisu, središnjem sloju naše kože i imaju ulogu da koži daju elastičnost i čvrstinu. Godinama, kolagena vlakna gube na kvalitetu a i njihova količina se smanjuje pa koža postaje tanja,opuštenija,javljaju se fine linije ali I dublje bore.
Alma Clear lift laser dobitnik je prestižne My face My body nagrade za antiaging tretman godine.

Alma Clear lift laser je Q switch nd:yag od 1064nm i spada u neablativne lasere. To znači da nema odlubljivanja površnog sloja kože, tj NEMA OPORAVKA nakon tretmana.
Pixel nastavak omogućava da podeljeni, frakcionisani snop laserskih zraka pada na kožu a to kao I rad u pokretu, “in motion”, omogućava da tretman bude blag prema koži , ne izazivajući iritacije.

Kako deluje?

Mehanizam dejstva je da lasersko svetlo ove vrste prolazi kroz površni sloj kože ne oštećujući je I ulazi u dublje slojeve gde ostvaruje fotoakustičan efekat. Ulazeći u dermis pravi mikrooštećenja koje naše tkivo prepoznaje kao mikro povrede i na potpuno prirodan način pokreće se niz reakcija koje rezultiraju stimulacijom fibroblasta da produkuje novi kolagen. Takodje na ovaj način, bez ubrizgavanja i jedne strane supstance i bez iglica,bola i modrica remodeluje se naš stari kolagen.

Alma Clear lift laserom moguće je pomoću različitih spejsera, tretirati kožu na svim nivoima, -2 i -1 nastavcima retikularni dermis (duboke bore, ožiljci), 0 papilarni dermis (flakcidna i tanka koža) a +1 i +2 nastavcima epidermis (hiperpigmentacije, pore). Laserski lifting lica i vrata Dodatne pogodnosti-laser deluje I na pigment melanin I na hemoglobin u sitnim kapilarima pa je ten poboljšan.
Da li tretman služi samo za prevenciju ili deluje i kod zrele kože sa borama?

Tretman odlično deluje i kod zrele kože na kojoj su vidljivi znaci starenja I može se koristiti samostalno ili u kombinaciji sa drugim tretmanima npr ako p[ostoji gubitak volumena kombinujemo gas a hijaluronskim filerima ili u koliko je prejaka mimika sa Botox-om.

Da li osobe koje već imaju aplikovane filere i Botox smeju da rade ovaj tretman? Da, apsolutno. Bitno je samo da su fileri aplikovani pre više od dve nedelje kao i botulinum. Takodje, u istoj poseti možete uraditi Clear lift i filere samo što će fileri biti aplikovani nakon lasera I naredne dve nedelje ne radimo lasere.Koliko često se ponavlja tretman i koliko tretmana je dovoljno?

Tretmani se ponavljaju na dve do tri nedelje. Produkcija novog kolagena traje 6 nedelja tako da ćete maksimalne rezultate videte tek kada se svi tretmani završe. Naravno jedan deo rezultata vidljiv je i odmah i izmedju tretmana ali za maksimalan efekat potrebno je vreme.Koliko traje tretman i kako izgleda?

Tretman Alma Clear lift laserom traje oko 45 minuta,nije potrebna nikakva posebna priprema pre tretmana. Koža ne bi trebalo da je u aktivnom tenu (sunčana u proteklih 10 dana). U koliko koristite lekove koji mogu povećati osetljivost kože na dejstvo lasera (fotosenzitivnost) kao što su npr. retinoidi ili neki antibiotici ili u koliko bolujete od epilepsije-niste adekvatan kandidat za ovaj tretman. Tokom tretmana oseća se prijatno zagrevanje i prevlačenje sonde preko kože.Nakon tretmana prisutno je blago crvenilo koje prolazi za oko 30 minuta. Većina pacijenta vidi momentalan efekat liftinga što potiče od od toplotnog dejstva nd:yag lasera i retrakcije(skraćenja) postojećih kolagenih vlakana ali to je samo deo a pravi efekti tek slede.Šminkanje je dozvoljeno sutradan a ako je letnje vreme nanosimo spf 50 još u ordinaciji a nastavljamo sa fotoprotekcijom i narednih dana.Da li je Clear lift tretman pogodan i za druge regije?

Da a pogotovo za vrat. Vrat je jako zahtevna regija za antiaging procedure a ovaj laser je odličan način za poboljšanje kvaliteta kože na vratu, smanjenje bora i smanjenje opuštene kože na vratu.Da li se kombinuje sa drugim Alma laserima sa Harmony platforme?

Da, vrlo često. Kada je u pitanju antiaging česta kombinacija je sa NIR infra red tretmanom(Cinderella tretman). Taj tretman daje momentalni efekat i koristi se pred važne dogadjaje a ovakva kombinacija omogućava da uživate u momentalnim efektima blistavog tena dok čekate efekte Clear lifta. Naravno kombinacijom modaliteta dobijamo sinergističko dejstvo dve tehnologije I veći ukupni efekat.