Mezoniti


Šta su mezoniti i čemu služe?

To je metoda koja koristi posebno dizajnirana razgradiva vlakna za podizanje, pomlađivanje i zatezanje kože. Služi za oblikovanje/zatezanje kože lica i tela. Mezoniti (vlakna,konci) se aplikuju u kožu pomoću tankih iglica pri čemu se tokom tretmana formira mreža niti na kojoj organizam stvara novi kolagen. Niti se nalaze na vrhu iglica. Nakon uvođenja igle konac ostaje pod kožom, a igla se izvadi.


Tretman podmlađivanja mezonitima idealan je za osobe koje ne žele ili im nije potreban hirurški fejslifting, a žele da zategnu kožu lica, ojačaju tonus i koriguju bore.

Šta sve možemo postići aplikacijom mezoniti u kožu?

Mezoniti su namenjene za lifting-podizanje tonusa , zatezanje kože, oblikovanje kontura lica i smanjenje bora. Njihova prednost je što daju prirodan izgled lica i možda kao ni jedna metoda do sada, oblikuju linije (konture) lica.


REGIJE NA LICU KOJE SE MOGU TRETIRATI NITIMA : Mezoniti podižu obraze, oblikuju i zatežu donju vilicu, kao i čelo, bore zmeđu obrva, uglova usana, oko očiju, nazolabijalne bore i nausnice. Koriste se još za smanjenje bora ispred ušiju.
Osim efekta zatezanja i liftinga popravlja se i tonus pri čemu je mimika lica očuvana. Kvalitet i izgled kože se popravlja nakon tretmana.
REGIJE NA TELU KOJE SE MOGU TRETIRATI NITIMA: vrat, dekolte, grudi, stomak, unutrašnja strana butina i kolena.

Kako mezoniti ostvaruju svoje dejstvo i od čega su napravljene?

Mezoniti su izrađene od potpuno biorazgradivog, resorptivnog materijala POLIDIOKSANONA (PDO) koji se koristi preko 15 godina u kardiohirurgiji za operacije na srcu i krvnim sudovima, što svedoči o njegovoj bezbednosti i nemogućnosti alergijskih i drugih reakcija. Potpuno nestaju iz kože za oko 90 dana.


Iglice za koje su zakačeni konci su gipki provodnici, specifičnih karakteristika. Ovo omogućava lako uvođenje i vođenje iglica kroz tkivo i tretman komforan za pacijenta. Napravljene su od izdržljivog i rastegljivog čelika tako da nema opasnosti od lomljenja ili deformisanja prilikom postavljanja.


Mogućnost postavljanja u više pravaca i na više nivoa kože omogućavaju nam da napravimo specifičnu i jaku “armaturnu mrežu” u koži, koja se harmonično utapa u tkivo, bez vidljivih defekata na koži i bez ograničenja mimike.


Mezonit, kada se unese, predstavlja mehaničku potporu tkivu i odmah daje vidljiv efekat, a zatim se njenim prisustvom ćelije“bude”, pokreću se procesi tkivne reparacije, angiogeneze (stvaranje novih krvnih sudova), poboljšava se lokalna mikrocirkulacija i limfna drenaža, aktiviraju fibroblasti, što dovodi do stvaranja kolagena i posledičnog zatezanja i poboljšanja kvaliteta kože. Pravi efekat nastaje nakon nekoliko meseci, koliko je potrebno da se ovaj proces odigra.

Mezoniti

Kada se vide efekti i koliko traje?

Odmah nakon tretmana se vidi rezultat, a konačni efekat vidite za oko 3 meseca posle, koliko je potrebno za razxgradnju mezoniti I stvaranje novog kolagena.


Trajnost rezultata zavisi od stanja kože i regije koja se tretira. Proizvođač navodi prosečno trajanje oko 15-20 meseci iako su moguća odstupanja od navedenog. Da bi se postigao dobar i dugotrajan efekat neophodno je staviti dovoljan broj niti. Na fotografiji je primer postavljanja mezoniti u našem centru.

Mezoniti

Primer postavljanja mezoniti iz našeg centra. Procedura se radi na predhodno anesteziranoj koži pa je minimalno neprijatna.

Da li je potreban oporovak?

Obično nije potreban oporavak i već sutra se možete vratiti na posao ili čak istog dana, u zavisnosti od osetljivosti kože I sklonosti za nastanak modrica. Crvenilo i otok prolaze za nekolikon sati a u koliko nastane modrica već sutra se može pokriti puderom ili korektorom.

Mezoniti


Tretman mezonitima je moguće kombinovati sa drugim estetskim procedurama, kao što su botoks, fileri, PRP (faktori rasta), mezoterapija…