Hemijski piling za lečenje akni


Hemijski piling za lečenje akni
Akne vulgaris su vrlo kompleksna bolest sa velikom prevalencom medju mladim osobama (tinejdzrima) ali i u odrasloj životnoj dobi (Acne tarda). Akne sem što kvare estetski utisak mogu dosta uticati na socijalnu sferu života onih koji ih imaju a za njima često ostaju i posledice u vidu hiperpigmentacija(flekica) i ožiljaka koji dodatno pogoršavaju situaciju.

Dok su u aktivnoj fazi akne mogu biti dosta bolne i neprijatne pa svi želimo što efikasnija rešenja za njihovo uklanjanje.

Jedan od najboljih načina za rešavanje ovog problema jesu hemijski pilinzi.

Hemijski piling predstavlja kontrolisanu hemijsku povredu kože na različitim dubinama čime dobijamo eksfolijaciju ili ljuštenje gornjih slojeva kože. Kiseline nemaju samo takvo fizičko dejstvo na odlubljivanje već i protivupalno, komedolitičko, seburegulatorno (smanjuju produkciju loja-sebuma u lojnim žlezdama). Obzirom da je hiperkeratinizacija (nagomilavanje mrtvih ćelija) i zapušenje dlačnog folikula u središtu procesa nastanka komedona (mitisera) a zatim i bubuljica i gnojanica, hemijski piling predstavlja idealno sredstvo za rešavanje problema akni.

Pametni hemijski pilinzi najnovijih generacija kakve koristimo u našoj ordinaciji, utiču i na sam uzrok nastanka hiperkeratinizacije a to je višak dihidrotestosterona ili tzv. hormonske akne. Ovi hemijski pilinzi sadrže supstance koje blokiraju enzim 5 alfa reduktazu i na taj način blokiraju stvaranje dihidrotestosterona.

Takav je upravo Acnelan hemijski piling kompanije Mesoestetic.

Acnelan predstavlja kompletno rešenje jer u rukama obučenog lekara sem efekta hemijskog pilinga dobijamo i:
 • Antiseptično delovanje
 • Protivupalno
 • Bakteriostatsko
 • Depigmentaciju
 • Smanjenje mrtvih ćelija (anti keratinizirajuća aktivnost).
 • Inhibicija lučenja sebuma
 • Inhibicija crvenila i oticanja

Acnelan profesionalni hemijski piling zahteva 3 tretmana u razmacima na 15 do 21 dan. Može se sprovoditi na licu, dekolteu ili ledjima. Neophodan je lakarski pregled i u koliko se utvrdi potreba- pripremni piling kao i uključivanje kozmetike koja pruprema kožu za ovakvu proceduru.

Nakon tretmana postoji period oporavka od 5-10 dana u vidu crvenila i perutanja kože. Obavezno je korišćenje zaštitnog faktora kao i izbegavanje izlaganja direktnom sunčevom zračenju.

U toku sprovodjenja hemijskih pilinga ali i nakon njih potrebna je kućna nega radi boljeg terapijskog odgovora i održavanja rezultata nakon završene serije hemijskih pilinga u ordinaciji.

Hemijski piling za lečenje akni

Tretman za lečenje akni kod kuće podrazumeva na prvom mestu kremu koja se koristi zajedno sa hemijskim pilinzima kao I masku koja se koristi nakon završetka tretmana u ordinaciji.

Acne one krema:
 • Sastav: m.acnecomplex, bexaretinilcomplex:retinoid i eksfoliant, serenoarepens: inhibira 5-α reduktazu.
 • Svojstva: antibakteijski učinak i smanjuje proizvodnju sebuma.Vrlo sličan sastav kao Acnelan tretman.Koristi se ujutru ili uveče, minimalno 1x dnevno, svakodnevna upotreba, počinje se koristiti odmah nakon pripremnog pilinga, pacijent prestaje s upotrebom 48h pre Acnelan tretmana. Započinje se sa upotrebom 48h nakon Acnelan hemijskog pilinga.

Tretman za lečenje akni kod kuće- Pure renew maska- obnavljajuća maska.
 • Sastav: m.acnecomplex, bexaretinilcomplex:retinoid i eksfoliant ,kaolin: upija višak sebuma.
 • Svojstva: Svojstva čišćenja i uklanjanja nečistoća s inertnim mikrogranulama koje omogućavaju optimalno prodiranje aktivnih supstanci iz kućnog tretmana.

Sastav identičan kao Acnelan tretman, koristi se 1x nedeljno. Započinje se sa upotrebom nakon pripremnog pilinga, dok je pacijent u toku Acnelan hemijskih pilinga – NE KORISTI SE! Nakon prestanka Acnelan tretmana-1x nedeljno za održavanje rezultata. Maska je pogodna za čišćenje – za masnu kožu sa proširenim porama i mitiserima za dubinsko čišćenje 1-3x mesečno.


Neki od rezultata iz naše prakse:

Hemijski piling za lečenje akni
Hemijski piling za lečenje akni
Hemijski piling za lečenje akni
Hemijski piling za lečenje akni