Pregledi


Skin skener


Dijagnostička procedura zahvaljujući kojoj je moguće odrediti tip kože,problematične zone kao i vrste lezija na koži a samim tim i pravilan pristup tretmanima u cilju pobolšanja stanja kože. Pregled podrazumeva da se lice nalazi u mračnoj komori koja je osvetljena UV zracima što omogućava da se različite promene na koži oboje specifičnim bojama.Ovakav fenomen daje mogućnost prepoznavanja problematičnih zona koje se ne vide golim okom. Ovaj uredjaj koristi se dugi niz godina u dijagnostičke svrhe u dermatologiji i kozmetici i potpuno je bezbedan za kožu i oči.


Body analyser- Tanita®


BIA – Bioelectrical Impendance Analysis – analiza bioelektričnom impendancom je brza, tačna i informativna metoda određivanja sastava tela.Struktura-telesni sastav procenjuje se prolaskom struje niskog intenziteta kroz telo.U zavisnosti od sastava tkiva kroz koje prolazi neka tkiva ne pružaju otpor (mišić) dok neka tkiva pružaju određeni otpor (masno tkivo).Ovaj otpor naziva se bioelektrična impendanca.TANITA® vaga zahvaljujući instaliranom softveru i unešenim parametrima(pol,starost,visina) izračunava procentualni sadržaj masti u organizmu.

S obzirom da impendanca varira na dnevnom nivou u odnosu na unos hrane,tečnosti,fizičke aktivnosti,kupanja( u težini do 1,5 kg, u procentu masti do 4%) merenje je najbolje sprovesti:

  • Tri ili više sati nakon buđenja prateći uobičajene dnevne aktivnosti
  • Tri ili više sati nakon poslednjeg obroka
  • Dvanaest ili više sati nakon intenzivnih fizičkih aktivnosti
  • Pre merenja potrebno je isprazniti mokraćnu bešiku
  • Kada se merenje ponavlja postupak obavljati u isto doba dana
  • Ne treba konzumirati alkohol najmanje 12 sati nakon merenja

Ovakvom metodom merenja moguće je odrediti telesnu masu,body mass index-stepen uhranjenosti,procenat masti u organizmu,bazalni metabolizam… što je od velike koristi u planiranju terapijskih metoda i praćenju njihovih rezultata.