Laerski tretman ožiljaka od akni


Laerski tretman ožiljaka od akni


Laserski tretmani ožiljaka od akni na Alma Harmony XL Pro platformi mogu se sprovoditi na više lasera ili kombinacijom lasera.
U zavisnosti kakvi su ožiljci:crveni,hiperpigmentovani, ispod ili iznad nivoa kože,opredeljujemo se za odredjeni laser ili kombinaciju.

 

ERBIUM laserski piling

Erbium je er:yag ablativni laser od 2940nm koji dovodi do odlubljivanja (ljuštenja) površnog sloja kože. Pixel nastavak omogućava da laserski snop bude frakcionisan(podeljen) pa tako na koži dobijamo tačkasti frosting (bele tačkice) koje se kasnije pretvaraju u kruste i otpadaju sa kože.Oporavak je iz tog razloga mnogo kraći nego kod hemijskih pilinga iste dubine jer izmedju malih krusti postoje ostrvca zdrave kože pa odatle mnogo laksa regeneracija. Može se kombinovati sa drugim laserima. Česta kombinacija je Clear lift laser u istom tretmanu jer snažno stimuliše produkciju kolagena i regeneraciju pa je sadejstvo ova dva mehanizma jako moćno.

 

Clear skin pro laser

Poslednja inovacija iz Alma lasers, moćni laser od 1540nm je neablativni laser (nema ljuštenja). Duboko prodire u kožu uzrokujući termalna mikro oštećenja u dermisu, ostavljajući epidermis(površni sloj kože) intaktan. Ova mikro oštećenja naše tkivo prepoznaje kao povredu I aktivira prirodne mehanizme zarastanja što rezultuje remodelovanjem ekstracelularnog matriksa i produkcijom novog kolagena. Koža je glatkija, sjajnija, zategnutija, ožiljci su zaravnjeni…

Jedan od rezultata iz naše ordinacije nalazi se i u zvaničnim prezentacijma kompanije Alma lasers.

 

Laerski tretman ožiljaka od akni
Laerski tretman ožiljaka od akni