Elektrostimulacija


Aparatom SORISA® CORPO 02 je savremeni tretman kojim se ubrzava mršavljenje, redukuje celulit i vrši oblikovanje tela – body remodeling. Kako? Tako što se dejstvom specifičnih struja mišići podstiču na rad, čime se povećava potrošnja masti i ugljenih hidrata, pojačava cirkulacija i detoksikacija, oblikuju mišići i poboljšava tonus tela.
Međutim, elektrostimulacija nije samo prosto podsticanje mišića na rad.
To je elektroterapijski tretman niskofrekfentnim strujama, kojim se uspešno deluje na razgradnju masnog tkiva i celulita i sagoreva energija oslobođena iz masti, pojačava protok telesnih tečnosti i poboljšava razmena materija. Istovremeno se jača mišićna struktura, daje im se čvrstoća i podiže tonus, a figuri se vraća vitkost. Poboljšana ukupna cirkulacija i periferna mikrocirkulacija dovodi do obnavljanja ne samo dubinskih već i površinskih slojeva tkiva, a koža se revitalizuje, zateže i podmlađuje.

 

Gde se primenjuje?

A) Kao terapijska procedura u estetskim tretmanima tela kod:

 • Remodelovanja tela-lokalizovane masne naslage
 • Anticelulit programa
 • Smanjivanja gojaznosti
 • Ublažavanja problema sa cirkulacijom
 • Terapiji bola u mišićima I zglobovima
 • Nakon trudniće i perioda laktacije za podizanje tonusa dojki
 • Učvršćivanja tela, poboljšanja tonusa i elastičnosti kože
 • Posebno je delotvorna kod tretmana za uklanjanje masnih naslaga na najkritičnijim delovima tela kao što su stomak, butine, zadnjica i bokovi.

B) Kao podrška fizičkim vežbama radi opšteg poboljšanja kondicije – ličnog fitness-a putem pasivnog vežbanja.
Bitan efekt korištenja EMS je poboljšano opšte stanje kondicije – ličnog fitnessa. Dobija se snažnija i čvršća muskulatura, bolje držanje tela i povećava kapacitet za ostale vrste vežbanja. Elektromišićna stimulacija se koristi kao zasebna estetska procedura ili u kombinaciji sa drugim tretmanima. Kombinovanje sa drugim procedurama vrši se prema individualnim potrebama u cilju postizanja boljih I bržih rezultata.Ovako kombinovanim tretmanima mogu se postići dodatna pozitivna dejstva i ostvariti neuporedivo bolji rezultati.Kako izgleda tretman?
Elektrode se postavljaju na telo na tačno definisane tačke u zavisnosti od zone koja se tretira. Preko njih indukuju se strujni impulsi i stimuliše mišićna reakcija, kontrakcija odnosno vibracija. Stimulisanje i aktiviranje mišićnih vlakana električnim mikrostrujama približno prestavlja pandan fizičkom vežbanju. Time se postiže tonus mišića i vrši naizmenično njihova kontrakcija i relaksacija tj. mišići vrše rad.

Kod elektroostimulacije se koriste različiti tipovi struje i različite frekvencije čime se mogu izazivati specifične kontrakcije već prema različitim namenama i željenim rezultatima: za uklanjanje masnoća, mršavljenje, uklanjanje celulita, definiciju (fino oblikovanje) mišića, relaksaciju, eliminaciju toksina ,masažu itd.

SORISA® elektrostistimulacija omogućava više vrsta tretmana.Svi se sastoje od 2-4 faze u kojima se smenjuju struje različitih frekvencija:

 • Tretman za lokalizovane masne naslage.Trajanje 45 min.
 • Body reshaping -tretman za reoblikovanje tela-.Trajanje 45 min.
 • Anticelulit -tretman za uklanjanje celulita. Trajanje 45 min.
 • Tretman za poboljšanje periferne cirkulacije.Koristi se kod poremećaja cirkulacije,otoka i zadržavanja tečnosti.Trajanje 35 min.
 • Terapija bola u mišićima I zglobovima.Trajanje 30-40 min.